עליה לקבר אזכרה ביום העצמאות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 27/04/17 11:39 א באייר התשעז

שאלה

שלום,

לפי התאריך העיברי אבא שלי נפטר ב ו׳ באייר,

האם מותר לנו לעשות את אזכרת השנה בערב יום העצמאות ולעלות לבית העלמין ביום העצמאות בבוקר?

תשובה

לשואל שלום,

כיוון שיום העצמאות נקבע על ידי מדינת ישראל באישור מועצת הרבנות הראשית לישראל כיום חג, בכל תאריך אשר יחול, [אין ראוי לבוא ביום זה לבית העלמין]. בדומה לדין חנוכה.

למנהג הספרדים [יש להקדים את העליה לקבר] ליום שני או ראשון (שנת תשע"ז).

למנהג יוצאי אשכנז [יש לאחרו], ליום רביעי. לחלק מפוסקי אשכנז, אם אין בעליה זו צער רב (כגון שעברו הרבה שנים מהפטירה), ניתן להקל ולעלות בבוקר יום העצמאות.

(מקורות: צרור החיים קפו)

שנשמע ונתבשר בשורות טובות. אמן.