טבילה בעיניים עצומות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/04/17 18:55 ד באייר התשעז

שאלה

יש לי יובש בעיניים. בביקור האחרון אצל רופאת העיניים מסתבר שהמצב החמיר וכבר יש לי שריטות על הקרנית. קיבלתי סוגי טיפות שונים כולל סטרואידים לטיפול.

כשאני טובלת במקווה העיניים שורפות בגלל הכלור במי המקווה. שאלתי את הבלנית אם אפשר להוריד את כמות הכלור במים ומסתבר שהיא מחוייבת במינון כזה עפ"י התקנים.

האם אפשר לטבול בעיניים עצומות ולצאת ידי חובה?

תודה

תשובה

שלום וברכה

בתשובות והנהגות כרך ד הנהגות הגאון ר´ חיים מבריסק זצ"ל

קט) בנדה (ס"ז) מבואר שאם עצמה עיניה ביותר בשעת הטבילה לא עלתה לה טבילה, וחידש הגר"ח דכשם שמבואר במשנה (מקוואות פ"ח מ"ה) דהאוחז באדם ובכלים והטבילם טמאים משום חציצה, ואם הדיח ידיו קודם המים מתחברים ואין חציצה וכשר, ה"ה גם בעצמה עיניה אם הדיחה קודם למטה ולמעלה מן העין כשר שמתחבר.

נ"ב: ולפי זה אם טובלת פעמיים כנהוג, וכשעלתה פתחה את עיניה ושוב סגרה אותן וטבלה, מועיל שאז כבר נתלחלח ומתחברים המים וטהורה.

אם כן, שתי עצות יש כאן: ראשונה בהן היא להרטיב במים לפני הטבילה מעל העין ומתחת לעין - ואז לטבול; שניה בהן היא לטבול פעם אחת, לפתוח עיניים בחוץ, ולטבול פעם שניה.

כל טוב