כשרויות מהדרין - מומלצים

חדשות כיפה רבני כושרות 26/04/17 10:32 ל בניסן התשעז

שאלה

שלום!

תודה רבה שעניתם לשאלתי (מצ"ב השאלה+ התשובה בהמשך.)

מתנצלת, אבל לא הבנתי כל-כך....

האם רשימת המומלצים היא רק על מוצרים א. יבשים?

(ולא על מוצרי חלב, בשר מעובד וכד´?)

ב. האם תוכלו לענות לי באופן אישי

לגבי המוצרים המפורטים בשאלה, האם הם מומלצים?

תוכן השאלה:

שלום, רציתי להבין לגבי הכשרויות המומלצות למי שרוצה להדר באופן כללי במוצרים - האם רק הכשרויות המופיעות תחת רשימת מוצרי הגלם הן המומלצות ,או שרשימה זו מתייחסת רק לסוג מסוים של מוצרים?

לדוגמה- מוצרי חלב (טרה) עם בד"ץ אגודת ישראל, קוסקוקס עם בד"ץ מחזיקי הדת, נקניקיות של בד"ץ בית יוסף... וכד´...

תוכן התשובה:

לא חלב, לא בשר ולא בשר מעובד. קוסקוס- כן שימורי פירות וירקות, טונה, שמן כל מה שמכינה "יבשים"

תודה רבה!

תשובה

זה נושא מורכב ועם כל זה אנו מנסים להפשיט אותה עד כמה שאפשר.

לכל סוג של מוצר יש רשימת מומלצים משלו.:

בשר, עוף, ירקות עלים , מוצרים יבשים.

אמת נכון הדבר שאין התיחסות ספציפית למוצרי חלב. עם כל זה כן כתוב שוועדת תנובה הם ברישת המומלצים. כמעט כל שאר מוצרי החלב המהדרין הם או עם הכשר עדה חרדית (תנובה) או הרב רובין (שטראוס) אז גם הם מכוסים כפי שכתוב ברשימת המולצים. לגבי "טרה", אין לנו ידיעה ברורה ולכן הם לא ברשימת המומלצים, עם כל זה יודעי דבר אומרים שזו רמת מהדרין באמת.