להתגלח בפנים בספירת העומר

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 29/04/17 23:56 ג באייר התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב, אני חילוני (לא שומר שבת, לא שומר כשרות וכו..) אבל כן מקיים מסורת מסוימת וזיקה קטנה לדת, לדוגמא (אני צם ביום כיפור, לא אוכל חמץ בפסח וכו) - עכשיו יש לי שאלה :

עכשיו ספירת העומר ואני לא מתכוון להסתפר עד סוף ספירת העומר, אך התגלחתי בפנים כי זה ממש מרגיש לי לא נוח ומפריע לי ובנוסף זה גם לא יפה לי ועכשיו אני מרגיש ממש רע שהתגלחתי ולא שמרתי את הספירה

זה בסדר שהתגלחתי? מה לעשות אם זה לא בסדר?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

בימי ספירת העומר לא נוהגים להסתפר ולהתגלח, האשכנזים עד

ל"ג בעומר, והספרדים עד ל"ד בעומר.

אם התגלחת, תשתדל מכאן ועד ל"ג/ ל"ד בעומר לא להתגלח.

יישר כח על מה שאתה משתדל לשמור, בכל אופן תשתדל בעז"ה

לשמור גם על דברים נוספים, שבוודאי שלא פחות חשובים.

ברכה והצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן