שירים בספירת העומר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/05/17 00:55 ו באייר התשעז

שאלה

שלום הרב.אנחנו חוגגים לאח שלי יומהולדת.המשפחה רוצה לארגן סרטון עם שירים שכחלק מהסירטון אנחנו מצטלמים כיאלו שרים וכו..הצילום, היום הולדת, הכל נעשה בתוך ספירת העומר לפני לג בעומר.שאלתי היא האם הדבר אסור לחלוטין ויש להגיד זאת לשמפחה למרות שכנראה הם יתאכזבו ואף יתעצבנו?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד´

נראה ששירים שאינם מעוררים לריקוד אפשר להתיר, על כן שירי נשמה ורגש ותשובה אפשר, אבל שירי שמחה ורקוד יש להמנע. לגבי אמירה למשפחה יש לבדוק שהם יקבלו את הדברים, אם יש חשש תרעומת עדיף לא לומר, אבל לא כדאי להצטלם לכך.

ברכת גאולה שלמה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ