מנהג לחוזר בתשובה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 23/04/17 13:22 כז בניסן התשעז

שאלה

כבוד הרב שלום רב..

עליתי מברית המועצות ב 1990, מאיזור אוקראינה.

המשפחה שלי חילונית לגמרי, אבל אני נמצא בתהליך התחזקות כבר כמה

השאלה שלי היא

כיצד אני אמור לנהוג? לפי עדות המזרח או אשכנז?

רק רציתי לציין שאני לא מכיר בתי כנסת אשכנזיים, ונוסח התפילה שאני מכיר הוא לפי עדות המזרח.

הרב בשכונה הסביר שאני צריך לנהוג לפי עדות המזרח, אבל המנהל שלי שהוא תלמיד חכם עצום הסביר שאני צריך לנהוג לפי אשכנז.

האם כבוד הרב יוכל בבקשה לפתור את הסוגיה..

תודה רבה

תשובה

לשואל שלום

המנהג והמסורת הם מעמודי התווך של העולם היהודי.

[עליך לשמור על מנהג קהילת אבותיך], על אף שלא היו דתיים.

יש החולקים ואומרים שמרגע שהתקבצו הגלויות לישראל בטלו המנהגים השונים להוראות השולחן ערוך.

לדעתי, כמו שכתבתי, זהו דבר חשוב לשמור על מנהגי הקהילות, והם קשורים לשורש הנשמה.

בהצלחה רבה בכל!