צער בעלי חיים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/04/17 11:10 כז בניסן התשעז

שאלה

שלום לכב´ הרב,

השבוע קרה מקרה בו ירדתי לחדר הזבל עם שקית זבל.

לאחר שהשלכתי פנימה את השקית ושחררתי אותה מידי, הגיחה לפתע חתולה והשקית פגעה בה.

אמנם המקרה קרה בשוגג אך מאחר ואני יודע שיש איסור לצער בעלי חיים, רציתי לדעת האם עלי לעשות משהו מיוחד או פשוט לבקש מחילה מבורא עולם.

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

איסור צער בעלי חיים הוא כשהדבר נעשה בכוונה, אתה לא צריך להתייסר על מעשה שנעשה בשוגג.

יש מקום ללמוד מהמקרה הזה שצריך להשליך את האשפה אחרי בדיקה שאין בפח חתולים.