חמץ שעבר עליו הפסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/04/17 23:51 כו בניסן התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב!אבא שלי ערך קניות ברשת "מחסני השוק" אינני יודעת אם נעשתה שם מכירת חמץ לפני פסח ואני כבר לא יודעת מה לאכול האם איסור חמץ שעבר עליו הפסח הוא מדאוריתא או מדרבנן?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

איסור חמץ שעבר עליו הפסח הוא על חמץ ממש. כלומר מוצרים שעשויים מחיטה (מכילים גלוטן): קמח, פסטות, עוגיות...

או בצקים קפואים: ג´חנון, פיצה וכד´

כל המוצרים ללא קמח (לא מכילים גלוטן) מותרים לאכילה אחרי הפסח.

אפשר גם לגשת לרשת ´מחסני השוק´ ולשאול אם יש להם משגיח ואז לשוחח עם המשגיח ולברר אם הם עשו מכירת חמץ.