יום טוב שני של גלויות

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 20/04/17 22:47 כד בניסן התשעז

שאלה

שלום רב,

רציתי לשאול למה היום ממשיכים לעשות יום טוב שני של גלויות? בעבר היה ברור שקובעים את המועד והיה לוקח זמן עד שבגולה היו חוגגים. אך כיום כאשר יש לוחות שנה לשנים קדימה ולא מסתמכים על שני עדים לקביעת החודש מדוע עדיין יש צורך ביומיים?הום יהודי הגולה יודעים בדיוק מתי ראש חודש,חגים וכו´.

תודה,

דניאל.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

כתוב במסכת ביצה לגבי יום טוב שני של גליות "הזהרו במנהג אבותיכם" שצריך לשמר המנהג גם אם הטעם בטל התקנה לא בטלה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן