כמה הלכות

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 21/04/17 13:31 כה בניסן התשעז

שאלה

שלום רב,יש לי מספר שאלות הילכתיות שהייתי רוצה לדעת את התשובה עליהם,

1)האם בשבת מותר להשתמש בסיכה ואין חשש שיתלשו שערות?,יש גם דבר כזה שנקרא סיכת הפלא שהסיכה נמצאת על הכיפה ואז לא רואים את הסיכה שאתה שם את הכיפה האם זה מותר?

2)יש לי נעלים חומות שכשאני שם אותם בשבת זה צובע לי את כל הגרב בצבע חום וזה יורד בכביסה,זה מותר או שעדיף לשים גרב שחורה שלא תיצבע?

3)אשמח אם תסביר לי את ההלכה שאם מתפללים או לומדים תורה אז לא לגעת במקומות המכוסים בגוף,איזה מקומות אלה,ומה לעשות אם נגעתי בהם במהלך תפילה או לפני תפילה?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

1. השאלה הראשונה - מותר.

2. השאלה השנייה - קיימת בעיה, וצריך לכתחילה לנקות היטב את הנעלים משאריות צבע לפני שתנעל אותם.

3. שאלה שלישית - תעיין בקישור הבא של פניני הלכה המסכם את דין המקומות המכוסים: http://ph.yhb.org.il/02-05-02/

בברכה

יוגב כהן

הר ברכה

להרחבה

*****-

שאלה ראשונה - זהו נושא "ספק פסיק רישא דלא ניחא ליה ", כלומר אין וודאות לתלישת שערות, כי לרוב הסיכות אינן תולשות שערות. גם ´סיכת הפלא´ לא אמורה לתלוש שערות, ולכן מותר להשתמש. כמובן, שתבדוק במהלך השבוע האם הסיכה הזאת בעייתית.

לעומת מסרק האסור בשבת כי לרוב הוא מסיר שערות.

שאלה שנייה - יש כאן פסיק רישא דלא ניחא ליה שיש בו איסור דרבנן אם זה לא בשעת הדחק. השו"ע הביא דעה המחמירה בצובע אפילו כאשר אדם רק מקנח את ידיו המלוכלכים בצבעי פירות בבגדים לבנים. ורק בשעת הדחק מקלים כדעה החולקת.