שירים בספירת העומר דיכאון

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 23/04/17 09:05 כז בניסן התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב ,

מאז שאני ילדה אנו נוהגים לא לשמוע שירים עד ל"ג בעומר וגם השנה אני מתכוונת להשתדל. אבל יש לי שאלה - לפעמים אני נופלת לדיכי שזה דיכאון זמני כזה ואני מרגישה שמה שיעזור לי לצאת מזה זה שיר אהוב או דווקא שיר לא מוכר שאשמע .. האם זה מותר לי להקשיב ?

ואם כבר אני שואלת ככה על מנהגי אבלות אז אני אוצה לדעת גם את התשובה במקרה וחס וחלילה מדובר באיש שקרוב אליי .. ברוך ה´ עוד לא חוויתי את זה אבל אני מניחה שאולי כן ארצה לשמוע מוזיקה שתעזור לי .. כי מהניסיון שלי מוזירה עזרה לי המון פעמים לצאת מהדיכי וכו´ .. תודה מראש

תשובה

לשואלת שלום,

[מותר] לך לשמוע שיר במצב כזה.

מטרת אי-שמיעת שירים היא להזכיר לנו את אבלות תלמידי רבי עקיבא, אין עניינה להכניסנו לדיכאון חלילה.

בהצלחה רבה.