כללי

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 21/04/17 13:11 כה בניסן התשעז

שאלה

עשיתי בבית כנסת אשכבה להרוג עמית בן שרית ז"ל

מקדומים שנהרג מפליטת כדור לא עלינו.

הגבאי ביקש ממני שאכתוב גם את שמי

אז כתבתי אביחי בן מרים ז"ל במקום שיחיה

מההרגל שכתבתי עמית בן שרית ז"ל

האם יש עם זה בעיה? צריך לתת צדקה ?

כי מבחינתי זה סוג של דבר רע סיטרא אחרא

איך לא שמתי לב?

אדם מועד לעולם

אודה לרב אם ישיב על שאלתי

תשובה

שלום וברכה,

באופן כללי, חז"ל מדריכים את האדם להישמר מלהוציא דבר קלקלה מפיו, ומסתמכים על הפסוק באיוב "ברית כרותה לשפתיים...", ומובאים מספר סיפורים בגמרא על תקלות שיצאו מדיבור של אדם שהדבר נמשל ל´שגגה היוצאת מפי השליט´, שעל אף שהמלך לא באמת התכוון לדבריו -משרתיו מבצעים כל אשר הוא אומר.

אך למרות ההדרכה, לא נפסקה הלכה מפורשת בשו"ע, ומעיקר הדין אין צורך לעשות דבר, ותמיד טוב לתת צדקה.

אם בכל זאת אין לך שקט נפשי - תוכל לומר התרת קללות כמופיע בסידורי הסליחות.

בשורות טובות לעם ישראל

יוגב כהן

הר ברכה