מעשר על דמי לידה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 19/04/17 16:41 כג בניסן התשעז

שאלה

שלום רב

ברצוני לדעת האם דמי לידה (הכסף שמקבלים מביטוח לאומי אחרי לידה עבור 3 וחצי חודשים) נחשב משכורת וצריך להפריש מעשר כספים או שנחשב מתנה (בדומה לכסף בשירות צבי או לאומי) ואינו חייב במעשר.

תודה רבה

תשובה

לשואלת שלום,

ראשית כל אברכך בברכת מזל טוב והצלחה רבה בגידול ובחינוך המשפחה.

[מענק לידה] מוגדר כמתנה, [דמי לידה] מוגדרים כמשכורת. אך אין לכך השלכה הלכתית משום שלנוהגים להפריש מעשר, גם ממתנה צריך להפריש מעשר כספים.

המצווה לתת מעשר כספים חלה על כל כסף שהגיע לאדם – בין כסף שקיבל בירושה, או כסף שהרוויח במשכורת או מסחר, או כסף שקיבל במתנה מקרובים או חברים או מענקים שגופים שונים מעניקים, או פיצויים בעת סיום עבודתו, מכל הכספים הללו צריך להפריש מעשר כספים.