סימון חמץ

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 19/04/17 15:28 כג בניסן התשעז

שאלה

כבוד הרב שלום

מכרתי את החמץ שלי באתר כיפה. כל הארונות עם חמץ היו מסומנות. בצאת החג שמתי לב שארגז אחד (המכיל וויסקי) נותר ללא סימן. הוא היה עטוף בשקיט גדול והיה מונח ליד ארון שאר החמץ.

האם העובדה שהוא היה עטוף ובפינה מהווה כסימון? האם תנאי המכירה באתר כיפה דורשים סימון ממש עם מדבקה?

כל טוב ותודה על התשובה.

תשובה

שלום וברכה,

הבדיקה היא פשוטה - במידה והגוי היה מגיע לביתך בפסח, האם היית מציין כי גם הוויסקי מכור? אם כן, אין כלל בעיה. מה עוד, שהארגז היה מונח ליד שאר החמץ ועטוף במיוחד.

בברכה

יוגב כהן

הר ברכה