תפילה למדריכה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/04/17 15:39 כג בניסן התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

ב"ה אני מדריכה בתנועת הנוער "אריאל". רציתי (אם הרב יכול) שהרב יחבר תפילה שאני אוכל להגיד לפני כל פעולה.. אני חושבת שזה מאוד יעזור לי.

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בקשה נפלאה בקשת. ראויה לכל בעל מלאכה: להתפלל אל ד´ להצליח במלאכתו, בשליחותו.

בירושלמי ברכות, פרק ד הלכה ב, מובאות מספר תפילות של חכמים:

תחילה מביאים את תפילתו של רבי נחוניא בן הקנה – שנזכרת שם במשנה. לאחר מכן עוד תפילות של חכמים.

אני מצטט לך כאן חלק מדבריהם, קטעים מתאימים. נראה לי שתוכלי לבחור מכאן את המשפטים שמדברים אליך ולנסח לעצמך תפילה:

...יהי רצון מלפניך ה´ אלהי ואלהי אבותי שלא אקפיד כנגד חבירי ולא חבירי יקפידו כנגדי

רבי פדת בשם רבי יעקב בר אידי... לאחר תפילתו מהו אומר:

יהי רצון מלפניך ה´ אלהי ואלהי אבותי שלא תעלה שנאתינו על לב אדם ולא שנאת אדם תעלה על לבינו ולא תעלה קנאתינו על לב אדם ולא קנאת אדם תעלה על לבינו ותהא תורתך מלאכתנו כל ימי חיינו ויהיו דברינו תחנונים לפניך

ר´ חייא בר אבא מוסיף:

ותייחד לבבינו ליראה את שמך ותרחקנו מכל מה ששנאת ותקרבנו לכל מה שאהבת ותעשה עמנו צדקה למען שמך

דבית ר´ ינאי אמרין:

...יהי רצון מלפניך ה´ אלהי שתתן לי לב טוב חלק טוב יצר טוב חבר טוב שם טוב עין טובה ונפש טוב ונפש שפלה ורוח נמוכה אל יתחלל שמך בנו ואל תעשינו שיחה בפי כל הבריות ואל תהי אחריתינו להכרית ולא תקוותנו למפח נפש...

...ותן חלקנו בתורתך עם עושי רצונך

רבי חייא בר ווא מצלי:

יהי רצון מלפניך ה´ אלהינו ואלהי אבותינו שתתן בלבינו לעשות תשובה שלימה לפניך שלא נבוש מאבותינו לעולם הבא

ר´ יוחנן הוה מצלי:

יהי רצון מלפניך ה´ אלהי ואלהי אבותי שתשכן בפוריינו אהבה ואחוה שלום וריעות ותצליח סופינו אחרית ותקוה ותרבה גבולנו בתלמידים ונשיש בחלקינו בגן עדן ותקנינו לב טוב וחבר טוב ונשכים ונמצא ייחול לבבינו ותבא לפניך קורת נפשינו לטובה...

בהצלחה רבה!