כירים חשמליות

חדשות כיפה רבני כושרות 24/04/17 21:31 כח בניסן התשעז

שאלה

לכב´ הרב שלום שאלתי בנושא הכיריים הקרמיות ציינת במאמרך שבישול בכלי ראשון אינו מבשל רק כדי קליפה ולכן מכיוון שהמקום הספיציפי הזה שבסיר אינו מונח ישירות על האש הוא מתבשל רק כדי קליפה

שאלתי האם יש רוטב במידה מרובה והסיר עומד חלקו על האש גם אז הוא יחשב כמתבשל כדי קליפה תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אכן לכאורה במציאות שציינת ייחשב המשטח כבלוע מכלי ראשון.

מכיון שמדובר במציאות רחוקה נראה שאין צורך לחשוש לכך מן הסתם. וכן גם אם כך קרה אין זה אוסר את השימוש בכיריים - כפי שציינו במאמר, משום שגם אם משתמשים בסיר שגדול יותר מגוף החימום - זה מוגדר ככלי הנוגע בכלי בלא רוטב שאינו אסור.

אכן אם יהיה מצב בו ישפך רוטב מרובה ויבלע כך, ובעודו בן יומו ישפך רוטב מרובה ויבלע בסיר מהמין השני (ושניהם גלשו מעבר לגופי החימום) - יתכן והסיר יאסר ויש לשאול שאלת חכם.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן