חידוש

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 18/04/17 10:49 כב בניסן התשעז

שאלה

האם מותר ליקנות רהיטים ולחדש בספירת העומר כמו כן מצעים האם אפשר לחדש

תשובה

שלום וברכה,

ימי ספירת העומר אינם ימי בין המצרים - ומותר, אולם יש שמחמירים.

בברכה

יוגב כהן

הר ברכה

*****************

להלן סיכום ההלכה מהספר ´פניני הלכה´

מותר בימי ספירת העומר לקנות פרי חדש ולברך עליו ברכת ´שהחיינו´, וכן מותר לקנות בגד חדש או רהיט חדש ולברך עליו ´שהחיינו´. ואמנם בקהילות אשכנז, אחר מסעות הצלב והרציחות האיומות שבוצעו על ידי הנוצרים בימי ספירת העומר, היו רבנים שהחמירו במנהגי האבלות שבספירת העומר כמו בשלושת השבועות. וכשם שבשלושת השבועות נמנעים מלברך ´שהחיינו´, מפני שאין ראוי לומר "שהחיינו והגיענו לזמן הזה" בימים שנחרב בהם בית המקדש, כך אין ראוי לומר ´שהחיינו´ בימים שנרצחו בהם יהודים קדושים.

אולם למעשה נפסק שאין איסור לברך ´שהחיינו´ בימי ספירת העומר, שאין לדמות ימים אלו לימי בין המיצרים. והרוצה להחמיר שלא לקנות בגדים ורהיטים בימים אלו, תבא עליו ברכה. אבל בשעת הצורך, גם המחמיר רשאי להקל. למשל, הנצרך לבגד או רהיט, יכול לקנותו. וכן מי שנזדמנה לפניו אפשרות לקנות רהיט או בגד במחיר זול, יכול לקנותו. ולמנהג המחמירים, יחדש את הבגד ויברך עליו ´שהחיינו´ בשבת או בראש חודש או ביום העצמאות או לקראת סעודת מצווה. וכן אם קנה רהיט חדש, ישתדל להתחיל להשתמש בו בזמנים אלו שהם זמנים של שמחה.