מכירת אמצעי מניעה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/04/17 11:14 כג בניסן התשעז

שאלה

שלום.

אני עובד במיני מרקט בתור קופאי , לקוחות קונים ממני מכל הגילאים אמצעי מניע

קונדומים חומרי סיכה האם אני גם גורם לזה שאני מכשיל אותם?

האם אני גם קשור לפגם שלהם למרות שהם קונים ממני ? וזו העבודה שלי למכור מוצרים גם את המוצרים האלה..

ולגבי תחבושות לאישה , נשים נערות קונות ממני תחבושות מותר לגעת בזה לארוז לה בתוך שקית האם זה מטמא אותי?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

המכירה הזאת אין בה איסור לפני עור דאורייתא כיוון שזה זמין ובידו לקנות בכל מקום, ועל כן אם יש איסור הוא רק מדרבנן בגלל שמסייע בידי עוברי עבירה.

כמו כן אתה רק קופאי מי שמוכר הוא בעל החנות שעליו יש שאלה האם מותר לו או אסור, אבל כקופאי אין לאסור לעשות את החשבון עצמו. למרות שאתה מקבל את הכסף אבל הוא לא שלך אלא של הבעלים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ