גילוח חלק מהזקן בעומר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 19/04/17 01:18 כג בניסן התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

בספירת העומר אני כמובן לא מתגלח ולא מסתפר. באופן כללי יש לי זקן.

ישנו קטע אחד קטן בשיער הפנים שבגלל נקודות חן, מפריע לי מאוד לא לגלח אותו. זה קטע שנמצא מעל הזקן "הרגיל" ומתחת לעין, נקודת חן.

האם ניתן לגלח שם בלבד בזמן ספירת העומר?

תודה

תשובה

לשואל שלום,

משאלתך נראה שאין בתספורת זו שמחה מיוחדת אלא רק הסרת ניוול, ולכן [היא מותרת] בימי הספירה.

הדבר דומה לגילוח השפם המפריע לאכילה שהותר במפורש בראשונים ובאחרונים.

(מקורות: שולחן עורך חלק אורח חיים סימן תקנא, יג | שם סימן תקלא, ח | באר היטב, משנה ברורה וביאור הלכה שם | ספ"כ יב, ח-ט)