שירים בספירת העומר

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 30/04/17 16:21 ד באייר התשעז

שאלה

שלום הרב,

אני רץ הרבה, כמה פעמים בשבוע כבר תקופה ארוכה מאוד, במהלכה אני שומע שירים.

הריצה בשילוב השירים מרגיע אותי מאוד, ובמהלך כל היום אני מתפקד מעולה,ברצוני לשאול האם יש מקום לשמוע שירים בריצה במהלך ספירת העומר?

תשובה

לשואל שלום רב

מותר.

בשולחן ערוך כתוב שלא מתחתנים בימים אלה. מכאן הסי ה"מגן אברהם" שגם מחולות וריקודים אסור. מכאן נראה שגם ללכת להופעה או לשמוע מוזיקה משמחת להנאתך אסור. אבל מוזיקה מרגיעה שאתה שומע ברקע תוך כדי עשיית מלאכה או ספורט במקרה שלך - אין בכך איסור.

(ואם אפשר ווקאלי כלומר קול בלי כלים עדיף )

בברכה

אפי קיציס