גואל רצון

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 15/04/17 21:03 יט בניסן התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב.

האם לפי היהדות דבר כזה בסדר:

הוא השתמש בלחשי אהבה ופלש להם אל תוך הנשמה על ידי קבלה ועל ידי שימוש רע בעין השלישית

העם דבר כזה נחשב ל "טוב"??

העם לפי היהדות מותר להתיל לחש כזה או אחר כדי לגרום לבחורה לאהוב אותך, עם עוד מההתחלה לא הייתה בוחרת בך. הרי יש ביהדות מאגיה של ממש למקרים כאלו וזה נראה לי ממש כוחות טומאה.

הנושא הזה מציק לי מאוד ואני ישמח לתשובה.

תודה רבה

תשובה

אמנם יש דיבור על מאגיה, אך:

א) מאגיה של כוחות טומאה, אם בכלל יש מישהו כיום שיודע להשתמש בהם אסורה, וכבר ידועה דעת התורה על הנושא והיחס החמור שלה אליו.

ב) אם היה מדובר למשל בקבלה מעשית, גם זה נאסר בשימוש ויש מעט מאוד שיודעים זאת, וגם מי שיודע צריך להיות צדיק גדול מאוד. לא כל מי שאומר שיודע באמת יודע (והרוב המוחלט לא מבינים בזה בכלל).

לסיכום, גם אם היה במה שנכתב בשאלה איזשהו בדל של אמת (אני מאוד מסופק בכך) זה היה אסור.