חזרת הש״ץ במנין חסר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/04/17 18:04 כ בניסן התשעז

שאלה

שלום לרב,

הקהילה שלנו בחו״ל מצומצמת ופעמים רבות אנו מתחילים בתפילת עמידה של שחרית של שבת כאשר אין מנין. במהלך העמידה, או מייד לאחריה, קורה לפרקים שמגיעים אנשים נוספים ויש מנין.

מה עלינו לעשות לגבי חזרת הש״ץ במקרה כזה? האם זה משנה כמה היו במהלך תפילת הלחש וכמה הצטרפו לאחר שהסתימה?

בתודה מראש, ומועדים לשמחה.

תשובה

שלום וברכה

בשל העובדה שיש להתייחס לחזרת הש״ץ כאל תפילה הציבור, ולא זו בלבד, אלא שהיא מאפשרת לומר דברים שבקדושה - יש מקום גדול מאוד לכינונה של חזרת הש״ץ במצב הזה.

כל טוב, ובברכה שיפוצו מעינותיכם החוצה, ולא תהיה עוד בעיה של מניין