כעסים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/04/17 23:43 יט בניסן התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

ברצוני לשאול על מידת הכעס יש לי בעיה עם העניין הזה אני לרוב לא מוציאה את זה החוצה כדי לא להתחרט אבל עם עצמי יש לי הרבה עצבים על בני משפחה ולפעמים אני ממש "מתפוצצת" וממש ברמה שלילית מאוד שמרגישה אחרי זה לא טוב..אני יודעת שזה גרוע מאוד

אבל רוצה לשאול בעניין דתי מה לעשות עם זה והאם זאת באמת עבירה מדין תורה או שלא...

תודה

תשובה

שלום

ראשית, כל הכבוד על כך שאת מצליחה לא להוציא את זה החוצה, זה לא מובן מאליו בכלל.

שנית, אכן הכעס היא מידה קשה ולא טובה, ובאופן כללי, ובפרט במקרה שלך, היא פוגעת בעיקר בכועס.

נכתב על ההתמודדות עימה הרבה בספרים, ואני מציע לעיין בתשובות כאן באתר (בחיפוש של המילה ´כעס´).

בהצלחה רבה ומועדים לשמחה