מכתב לרבנים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 14/04/17 18:28 יח בניסן התשעז

שאלה

ברגע של כעס כתבתי את המכתב הזה. אינני רוצה לפגוע במישהו. וגם אינני רוצה לפרסם סתם בפייסבוק, אלא כפי שנאמר- הוכח תוכיח את עמיתך ולא תשא עליו חטא. באמת שהייתי רוצה לרכך את הדברים, אך לא יכלתי. גם שהמכתב טעון הוא משקף את רגשותיי, ואני חשוב שבאופן בוגר כדאי לדבר על רגשות, ולא סתם לפרסם בפייסבוק ללא נמען. אשמח לתגובת הרב.

בתודה,

אופיר

- * -

רבנים גדולים,

זה מכתב אליכם.

חרה אף ה´ בכם, כי למדתם את העם ללכת בדרך, אך שכחתם למד מדוע.

חרון אף ה´ היה עליכם כי העמדתם את העם בהתלבטויות קשות שרק מרחיקות אותו בלכת בדרכי ה´ יתברך.

העסקתם את הנערים בשאלת הוצאת זרע ולא הסברתם לו כי הבעיה היא ניצול הנשים שנעשה בעקבות תעשיית הנשים המועצם על ידי העיסוק המיני.

הרגתם את מוסד החברות והפילגשות. לא פרסמתם את היתר הפילגשות רק בשביל שגבר נשוי לא ייקח עוד פילגש במקום לומר שיש גם מוסר, וזה לא רק מה שהתורה התירה אז מותר.

פסחתם על המוסר.

לימדתם את העם לשכוח שיש לו מוסר במקום להזכיר לו אותו.

לימדתם את העם שאם מותר אז זה בסדר.

אם היה כאן עבד והתורה התירה עבדות הייתם מעבידים אותו בפרך כאשר עשו לנו מצרים.

אתם עצמכם זוללי תאווה. אוכלי בשרים. מחזקי שואת בעלי החיים. מחזקי ידי מרצחים. למה? כי התורה התירה. אז מותר לגרוס אפרוחים, מותר לכלוא תרנגולות ללא יכולת להזיז את גפיהן, מותר לפטם אווזים. אז בואו נעשה את זה! בטח זה מה שהקב"ה רוצה! נכון?!!

אז דעו. לא כל מה שמותר לפי חוקי התורה הוא מותר לפי רצון ה´.

אתם מתעסקים בהבלים של דיני נטילת לולב שכמעט ואין אדם שמבין שהנענוע הוא של שמחה בטבע.

אתם מדיינים על דיני ברכה לבטלה ובדיני חזרות על מילות התפילה אם הזכיר גבורות גשמים או לא, וכך כורתים את השיח האינטימי עם ה´ בברכות ובתפילה.

בפיו ובשפתיו כבדוני ולבו רחק ממני.

למדתם את העם שתורה היא מהשמים, אך למדתם אותו שהשמים הם גן עדן וגיהנום. לא לקיים התורה לשמה אתם מלמדים את העם, אלא לשם פרס.

והתורה לשמה היא רק לשם המעשה המוסרי, כלומר המתגלה לנו כראוי, כנכון. בין מהמסורת ובין מהשכל ובין מהרגש ולא משנה מהיכן. וכל מעשה שהוא נכון, ידיעת נכונותו באה מה´, שהרי את הכל ברא ה´, וגם את ידיעת נכונות כל מעשה.

קול ה´ בכח, קול ה´ בהדר, קול ה´ על המים, קול ה´ כמעט בכל דבר. כי מכל דבר אנו יכולים ללמוד הוראה מוסרית.

עד מתי תעקמו את התורה?

עד מתי תרחיקו את העם מרצון ה´?

יש גבול.

תשובה

שלום

אשמח להתייחס לתוכן, לאחר שתכתוב את הדברים בסגנון שיש בו דרך ארץ כלפי תורה שבעל פה וכלפי חכמיה

כל טוב