פסח בחו"ל

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 14/04/17 18:33 יח בניסן התשעז

שאלה

מועדים לשמחה,

1 האם מותר לכתוב בחול המועד נגיד לכתוב ביומן?

2 אני בחוץ לארץ בחג. ויש לסבא וסבתא שלי בבית עוזרת גויה שמכינה להם אוכל (לפי מתכון כשר..) אבל הבנתי שיש דבר כזה שאסור לאכול בישול גוי אז אני אוכלת רק ממה שאמא שלי מכינה אבל חשבתי אולי יש בזה כל מיני היתרים? או שאולי כדאי לדאוג לזה שהיא לא תכין כלום ובמיוחד לא בפסח?

3 מה זה יין נסך?

4 ממה צריך יותר להיזהר מבחינת חמץ בפסח? האם צריך לבדוק על דבש אם הוא חמץ?

תשובה

שלום

א. אסור

ב. בהנחה שהכל כשר, מותר לאכול תבשיל שלא עולה על שולחן מלכים, או שיהודי הדליק את האש בבוקר, וספרדים מקפידים שיהודי יניח התבשיל על האש

ג. יין שניסכוהו לע"ז. ובכלל שם זה גם יין שספק ניסכוהו. וישנו סתם יינם שגזרו בו חכמים שלא לשתות אותו אף שלא ניסכו בו. כל יין פתוח שאינו מבושל שנגע בו גוי.

ד. כל מוצר תעשיתי של אוכל או שתיה טעון הכשר של רבנות ידועה בפסח.

כל טוב