ברית בחג

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/04/17 08:57 יז בניסן התשעז

שאלה

שלום רב,

בני נולד ביום ראשון בלילה 23:20 - 09.04.17

אנחנו רוצים לעשות ברית, יחד עם זאת הבנתי שהברית תתקיים ביום שני

17.04.17 שזהו יום חג.

שאלות מספר

1. האם ניתן לעשות את הברית ביום ה 18.04.17 על מנת שנוכל לחגוג אירוע באולם בצורה נוחה?

2. האם מותר לנסוע ביום זה או שעלי לעשות את הברית במחוז מגוריו של הרב המבצע?

אנחנו חילוניים אבל רוצים לעשות ברית כשרה, מה ההמלצה במקרה כזה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מזל טוב להולדת הבן, תזכו לגדלו לתורה ומעשים טובים והרבה שמחה ואור יביא זה הקטן הנולד לביתכם.

א. עיקר המצוה היא למול ביום השמיני, אצלכם הכוונה ביום ב´ שביעי של פסח.

ב. אתם צריכים תחילה לסכם עם מוהל מסויים שגר בסביבת ביתכם האם הוא יכול למול.

ג. אפשר לעשות ברית מצומצמת ביום ב´ ולאחר מכן לעשות שמחה למשפחה וקרובים.

ד. אם בגלל הברית בהכרח יהיה חלול שבת עדיף לדחות את הברית.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ