בחירת סנדק - ברית בלי סנדק

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 19/04/17 00:57 כג בניסן התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

בשעה טובה אני בהריון בחודש שמיני.

אני ובעלי שוחחנו ולא הגענו להסכמה בנושא הסנדקאות.

רציתי לדעת האם יש אפשרות שלא יהיה סנדק?

תודה מראש וחג שמח.

מיכל.

תשובה

לשואל שלום

בשעה טובה ומוצלחת! מאחל לכם הריון בריא, לידה קלה, והחלמה מהירה לאם וליילוד.

ראשית אקדים [כלל חשוב בזוגיות: כשאתם דנים, אתם לא מתווכחים בצורה של אחד מול השני, אלא אתם אחד לצד השניה עם הפנים כלפי הדבר הטוב ביותר למשפחה]. עליכם לשבת בצורה נינוחה ולערוך רשימה של יתרונות וחסרונות בכל אחת מן האפשרויות. חשוב: אין ´הצעה שלי´ ו´הצעה שלה´, יש כאן שתי הצעות [שלכם]. הרי גם את מבינה מדוע חשוב לתת לאדם השני את התפקיד, וגם הוא ודאי מבין את החשיבות בלכבד את האדם הזה. הסוד הוא- [יחד].

שנית, יש אפשרות [לפצל] את תפקיד הסנדק: אחד בזמן ביצוע ברית המילה, ושני בזמן נתינת השם (בטח אם אתם מתכוונים לקרוא לו בשם של הסנדק הזה).

בנוסף, לגבי שאלתך: [יש אפשרות שהמוהל יהיה סנדק] (צריך לשאול אותו).

לסיום, [זו החלטה שלכם]. עליכם לזכור ששלום בית חשוב יותר מכל גורם אחר. ה´ יהיה בעזרכם.

בהצלחה רבה!