מזון לחתולים בפסח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/04/17 09:00 יז בניסן התשעז

שאלה

שלום כבוד רב,

קנינו לחתולה שלנו אוכל שכשר לפסח, זה היום השני שהיא אוכלת ממנו (אף פעם קודם לא אכלה את הסוג הזה) ונראה שהוא לא כזה איכותי.. היום שמנו לב שהצרכים שהיא עושה עם ריח ממש ממש לא נעים (בלשון המעטה) ואני ממש מפחדת שחס ושלום זה עושה לה רע ואולי גם שלשולים.. האם אני יכולה להחזיר לה את האוכל הרגיל שלה? אין לי מושג מה הוא מכיל אבל אני ממש מפחדת שלא יהיה צער בעלי חיים.

אודה לתשובתך.

חג פסח כשר ושמח!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

על בעל חיים שמשנה את מזונו גם פעילות הקיבה משתנה וזה ידוע גם מבעלי חיים וגם בני אדם. על כן שינוי בצואה איננו דבר מפחיד ואין זה צער בעלי חיים. אם הדבר ימשך אפשר לפנות אולי לווטרינר שומר מצוות שיפנה וייעץ כיצד להמשיך. בכל אופן אוכל שמכיל חמץ (אינני יודע מה הוא מכיל).

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ