פסח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/04/17 22:10 יב בניסן התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

כחלק מהשי לפסח ממקום העבודה קבלנו גם קופסת שוקולד מבוטיק שוקולד. השוקולד כשר אך לא כשר לפסח. בטעות שכחתי אותו במשרדי כשהוא בתוך שקית על הרצפה.

אני צפוי לחזור לעבודה בע"ה רק לאחר שביעי של פסח.

האם בכך שהשוקולד הלא כשר לפסח יישאר בחדרי במשרדי החברה כל החג אני מכשיל אחרים: למשל העובדת שיושבת איתי באותו משרד ואולי תעבוד בחוה"מ? אנשים, כמו המנקה, שאולי תגע בשוקולד וכו?

האם לנסות ולבקש מעובד שגר קרוב אליי שיאסוף זאת עבורי ביום ראשון הקרוב?

תודה מראש

שבת שלום ופסח כשר ושמח

תשובה

שלום וברכה

אני לא בטוח שהבנתי את השאלה.

אני מבין שסביר מאוד שבשוקולד עצמו אין חמץ, בוודאי שלא כזית חמץ, ועל כן מבחינתך אתה לא עובר על בל ייראה ובל יימצא.

אני מבין שאתה חושש שמא מישהו יאכל את השוקולד שאינו שלו - אם חשש זה לא קיים והבעיה היא רק נגיעה בחמץ, או גם אם מישהו עלול לאכול אותו - אינך חייב לעשות דבר. לגעת בחמץ אינו איסור, ואינך חייב לעשות דבר מחשש שמישהו יגנוב ממך דבר האסור באכילה.

אולם, אם אתם נוהגים לאכול דברים האחד של השני, וקיימת אפשרות סבירה שמישהו יאכל - רצוי לדאוג לכך שזה לא יקרה.

כל טוב וחג שמח