שימוש בסידור שהוקדש לכותל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/04/17 22:11 יב בניסן התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני מספר חודשים נתגלגל לידיי סידור שהיה בבית כנסת בו התפללתי, ועל גביו היה כתוב: "קודש לכותל המערבי לזכר נשמת וכו.." ביקשתי אישור מהגבאי לקחתו ע"מ להשיבו למקומו - לכותל.

מאז לא הזדמן לי לעשות זאת אבל אני ממשיך להתפלל באותו סידור מידי יום ביומו.

שאלתי לכבודו: האם מותר לי להעביר לכותל סידור זהה וחדש ובו להוסיף את אותו הכיתוב שעל גבי הסידור המקורי ובכך "להחליף" ביניהם כאשר המקורי יישאר אצלי?

תודה, וחג פסח כשר ושמח

תשובה

שלום וברכה

נראה שאין אדם רשאי לעשות כך, אלא מוטל עליך להחזיר את הסידור המקורי למקומו.

רק עם הממונה על הכותל יסכים לכך - יהיה מותר לך לעשות כך.

כל טוב