מציאת כסף בכותל המערבי בנקיונות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 08/04/17 20:21 יב בניסן התשעז

שאלה

ערב טוב הרב חבר ואני עובדים בסדרנות בכותל ופינינו חלק מהפתקים ובתוך אחד מהם החבר מצא כסף

מותר לקחת אותו? הפתקים בדרך לגניזה

תשובה

שלום

יש להעביר את הכסף לרב הכותל, משום שהמניח את הכסף על פי רוב עושה זאת מתוך רצון לסייע למקום, או לעניים.

ואף שיש עמי ארצות ששמים כסף וחושבים שהשי"ת משתמש בו, ואז היה לדון בדין אבידה או הפקר בחצר שאינה משתמרת ואם יש בעלים לכתל ועוד. אך למעשה בטלה דעתם אצל הרוב, ורוב בני אדם כוונתם לשם תרומה בכזה דבר.

לכן יש לתת לרב הכתל והוא יתן זאת לעובד של הכתל, אחד מהם שהוא גם עני. ובזה תתקיים אחת משתי המטרות השכיחות של השמים כסף בכתל- לעניים או לסיוע לעבודת המקום.

ואמנם יש מעט ששמים לשם בניין המקדש, אך גם אם הנותן התכוון לזה, סיוע לכתל גם הוא בגדר סיוע לבניין המקדש באופן מסויים, וגם זהו מיעוט שאינו מצוי כ"כ.

כל טוב