חלב נוכרי בחול

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 30/03/17 18:26 ג בניסן התשעז

שאלה

שלום,

רציתי לשאול האם מותר לשתות חלב נוכרי בברצלונה

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, אביא רקע לסוגיה:

חז"ל אסרו חלב נוכרי שאינו מפקח ע"י יהודי מחשש לערבוב חלב בהמה טמאה כדוגמת חלב נאקה או שמא הגוי יחליף את כל החלב, וכך נהגו לאורך כל הדורות.

בדור שעבר, הרב משה פיינשטיין זצ"ל כתב צד להקל במדינות מתקדמות כדוגמת ארה"ב שיש שם פיקוח ממשלתי ואין חשש כזה מצד החברות, ורבים מיהודי ארה"ב מקלים בזה.

ההדרכה כיום היא שמי שגר בישראל יש להמשיך במנהג הרגיל ולא לשתות גם כשהוא יוצא מדי פעם לחו"ל. זאת, כיוון שיש עוד צדדים לאסור חלב נוכרי על אף הפיקוח, כגון בהמות טרפות מניתוחים וכו´.

אולם, מי שמתגורר בחו"ל באופן קבוע ואין לו אפשרות להשיג חלב ישראל (אפילו חלב עמיד), אז יוכל לסמוך על האגרות משה.

לענייננו, אם אתם רק מטיילים בספרד - ראוי להימנע במהלך שהותכם הקצרה. ואם הנכם מתגוררים, אז צריך לברר על אמינות החברה שמפיקה את המוצר. אם היא במעמד כמו של תנובה, אז הסיכון שהיא תשקר נמוך מאד, ולמקלים יש על מי לסמוך.

בברכה

יוגב כהן

הר ברכה