שמירת נגיעה

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 29/03/17 22:45 ב בניסן התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב!

רציתי לשאול כמה דברים לגבי שמירת נגיעה ואשמח אם תוכל לנסות לענות לי עליהם.

קודם כל, אם והיה לי אח מאומץ או נגיד והייתי מאמצת ילד, הייתי צריכה לשמור ממנו נגיעה כאשר הוא מגיע לגיל מצוות?

דבר שני, אם והייתי מתחתנת עם בן דודי (שברמת העיקרון אין על בני דודים איסור שמירת נגיעה) אני צריכה בכל זאת לשמור ממנו נגיעה עד לאחר החופה?

בנוסף לזאת רציתי לשאול, איך אפשר לקיים את המצווה מתוך הבנה לעומק של המצווה ולהרגיש שזה חשוב לקיים אותה ולא מצווה שעושים אותה כי כתוב.

תודה רבה, מקווה שתצליח לענות לי(:

תשובה

שלום

מאומץ שומרים נגיעה

יש גם על בני דודים מעל 13

אפשר ללמוד על כל מצווה לעומק אמוני והלכתי

אולם המעלה הגדולה גם שהגענו להבנה גדולה אנו עושים כי ה´ ציווה ולא בגלל שהבנתי שזה חשוב