לחלק את ליל הסדר לשני מקומות?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 08/04/17 20:22 יב בניסן התשעז

שאלה

שלום,הרב.

בליל הסדר, נזכה השנה לאורחים רבים, ב"ה. היות ומקום הארוחה די צפוף, רצינו לבדוק את האפשרות לחלק את ליל הסדר לשני חלקים. את סימני קדש-כורך בדירה אחת ואילו את סימני שולחן עורך-נרצה לקיים בדירה אחרת (סמוכה ונראית).

האם הדבר אפשרי? באלו תנאים?

בברכה,

רפי.

תשובה

שלום

לכתחילה אין לעשות כן, הן מצד בעיית שינוי מקום בסעודה, הן מצד הפגיעה במהות ליל הסדר שעניינו הוא לכרוך את כל חלקי הסדר כאחת- אכילה, הגדה, הסבה, מרור וכו´, הכל כבני חורין. ולא למקוטעין חלק כאן חלק שם. יש טעם גדול באחדותו של סדר השלבים בלילה הזה כקשורים האחד בשני, ולא טוב לפגום בזה.

אולם אם אין כל ברירה, אזי מותר לעשות כן ובתנאי שמדובר על שני חדרים בבית אחד והסועדים יודעים מראש שהסעודה תמשיך במקום אחר. בשני בתים שונים אין להקל.

כל טוב