כפיית טיפול רפואי והמתת חסד

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/03/17 19:05 ב בניסן התשעז

שאלה

רופא יהודי שומר מצוות, עובד בבית חולים בחו"ל, במדינה שבה מותר להמית חולה הנוטה למות ומותר לא להעניק טיפול רפואי. מה יעשה במקרה שהחולה מבקש ממנו להמית אותו/ לא להעניק טיפול רפואי? והאם יש הבדל בין חולה יהודי לגוי?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אסור להמית בכל מקרה, לגבי הימנעות מפעולות מצילות חיים, אפשר להמנע מפעולות של התערבות חיצונית יוצאות דופן (ניתוחים, חתוכים), אבל דברים רגילים של חמצן וכדו´ אין להפסיק.

ב. יש איסור גם להרוג גוי, ואסור לסבב לו מיתה (לשון הרמב"ם רוצח פ"ד הי"א). אמנם אין חובה להצילו, ועל כן אין חובה לטפל בו אם הוא מבקש זאת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן