שם לבן

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/03/17 13:33 ב בניסן התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

בשעה טובה, השם בירך אותנו בבן.

אנחנו שוקלים לקרוא לו בארי, אך אנחנו תוהים האם אין בשם זה משהו מן הנקביות (הרי באר היא בלשון נקבה)? בנוסף, למיטב זיכרוני, מוזכר במקורות כי אביו של אשת עשיו נקרא כך, האם זה בעייתי?

בנוסף, אנו נוהגים לתת לבנינו שני שמות, האם הצירופים הבאים טובים בעינך: בארי - ראם, בארי - רון , בארי - הראל או בארי - יהונתן?

תודה וברכה,

יעקב

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב להולדת הבן, תזכו לגדלו לתורה חופה ומעשים טובים.

השם בארי מופיע בתנ"ך כשם אבי הושע הנביא, והגמ´ אומרת שכאשר יש שם נביא ושם אביו הרי שגם אביו היה נביא. על כן מוכח שהשם בארי הוא שם שראוי בקהל ד´.

לגבי שני שמות ראוי ליתנם אם יקראו בשני השמות, אבל לא ראוי אם יקראו רק בשם אחד.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ