לשון הרע

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 29/03/17 22:56 ב בניסן התשעז

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

אני עושה שירות לאומי בבית ספר יסודי ונתקלתי בבעיה - יש כאן מורה שבסך הכל היא אדם מקסים אבל היא כל הזמן מרכלת וזה הורג אותי כי אני כבר כמה שנים מתרחקת מלשון הרע וכו´ אבל בכל פעם שאני נשארת איתה בצהרון או משהו כזה אין מצב שזה לא גולש לשם ובגלל שאני מנומסת ומחייכת ומקשיבה לכולם אז היא כמו "נדלקה עליי" וכל פעם שקורה איזה משהו היא באה לספר לי וכבר לא נעים לי, באמת !

אז אני מנסה להתחמק .. ללכת לכיתות אחרות וכו´

אבל השבוע אנחנו יוצאות יחד לטיול וכשזה נתגלה לה היא אמרה לי "סוף סוף יהיה לנו זמן לדבר , כל היום את בכיתות אחרות" ואוף אני יודעת שהיא אישה טובה ויש לה המון נושאים לדבר עליהם מלבד אנשים אחרים והיא גם דתייה מאוד ואני בטוחה שהיא יודעת כמה חמור לשון הרע.. אולי היא לא שמה לב או שזו נקודת תורפה אצלה או משהו, אני לא יודעת. בכל מקרה - מה אני עושה כדי לעזור לה? לעזור גם לעצמי? לומר לה משהו? אני מפחדת לפגוע בה ..

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

סליחה על האיחור

יפה שאת כך נזהרת ירבו כמותך בישראל

אם תאמרי לה נראה לי שזה גובל בלשון הרע וזה לא נוח לך לשמוע היא תיפגע?

לגבי עצמך לנסות לא להיות בחברתה

ואם יצא שאת איתה אל תאמיני לכלום תכניסי מכאן תוציאי מכאן ולגלות אנטי עניין

מקווה שיהיה בסדר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן