הדרכת מעבר דירה שגרו בה - טיפול בקירות הבית ושיור אמה על אמה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 28/03/17 14:00 א בניסן התשעז

שאלה

חודש טוב ושלום רב,

אשתי ואני עוברים אם ירצה השם לדירה שגרו בה לפנינו יהודים טובים שאולי לא שמרו.

משום שקירות ביתו של אדם מעידים עליו (זוהר דברים דף רע"ה א´), חושב לי להכין את הקירות לפני המעבר, אולם לא מצאתי הדרכה רוחנית ומעשית בנושא.

1. האם מספיק לבצוע שכבת צבע על הצבע הקיים?

2. האם חובה להסיר חלק או את כל הצבע הקיים לפני?

3. האם חובה לסייד מחדש?

4. בנושא "שיור אמה על אמה" שאינה מסוידת זכר לחורבן הבית, האם זה בימינו הידור או הלכה מחייבת? האם יש דרכים להקל? (כי אם הבנתי נכון מדובר בכחצי מטר על חצי מטר מול הפרצוף בכניסה)

5. האם יש בכתובים מהם הדינים לגבי מי שלא עומד בהלכה הזו?

6. אילו עוד הכנות וטהרות נהוגות במצב כזה של מעבר דירה, ודירה שגרו בה?

7. המעבר יוצא בזמן ספירת העומר, כיצד זה משפיע?

תודה רבה,

חודש טוב ומבורך ויישר כוח!

תשובה

שלום

ראשית מזל טוב על המעבר. בע"ה שתזכו שתשרה השכינה בביתכם.

1. 2. 3. אני לא מכיר הדרכות רוחניות ומעשיות בעניין זה.

אולי כדאי לפנות לרב שמבין בתורת הנסתר.

4. בדירה שכורה אין צריך לקלף את הצבע, אבל אם צובע, ראוי להשאיר.

בדירה שלך צריך לקיים את המצווה הזו.

אכן זה מול הכניסה, ויש מי שיטען שזה מכער, אבל מדוע לחפש להקל במשהו שחז"ל ציוו אותנו, בכדי שלא נישאר מרוצים במצב הנוכחי, ותהיה לנו תזכורת תמידית למה שכל כך חסר לנו?

5. זה לעבור על ציווי חז"ל, כמו שאר ציוויי חז"ל.

באופן ספציפי בנושא הזה כתוב ש"כל המתאבל על ירושלים זוכה ורואה בשמחתה". לא כדאי?

6. בכניסה לבית חשוב מאוד להתחיל בקדושה - לספרדים בסדר חנוכת הבת שנדפס. ולאשכנזים באיזשהו דבר של קדושה (דברי תורה וכיו"ב).

בנוסף, בדירה קנויה ממי שלא שומרים כשרות יכולות להיות בעיות עם השייש והכיור. אם זה נוגע אליכם, תשלח שאלה על זה במפורט.

7. אפשר לעבור לדירה חדשה בספירת העומר.

כל טוב