כשרות בפסח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/03/17 14:08 ב בניסן התשעז

שאלה

שלום

שאלתי היא עד איפה ללכת עם כשרות לפסח

למשל תבניות חד פעמיות

נירות אפיה

שקיות זילוף

קופסאות פלסטיק חד פעמי כמו ששמים גבינות עוגיות

מוצרים אלה אפשר להשתמש או שחייב

להיות רשום כשר לפסח

כיאני קונדיטור ועל מוצרים אלה אין כשר לפסח

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד´

א. כשרות הכל תלוי בגוף נותן הכשרות. חלק משיקולי נותני הכשרות ליצור תנאים אחידים ואז חייבים לעבוד לפי הגוף נותן הכשרות.

ב. באופן פרטי (בבית), שקיות זילוף וקופסאות פלסטיק - בדרך כלל אין בהם כל חשש, ואפשר להשתמש גם ללא כשרות לפסח אלא א"כ יש בהם אבקות מיוחדות. כמו כן יש לבדוק שאין בהם לכלוך . לעומת זאת ניירות אפיה וכן תבניות - ראוי לקחת כשרות לפסח מכיוון שיש פעמים שיש שומנים שאינם כשרים לפסח.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן