בור מים במודיעין

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 27/03/17 14:27 כט באדר התשעז

שאלה

לכבוד הרב

שלום

יש לנו בהר ליד הבית בעיר מודיעין בור מים עמוק שאני הולך לשם עם הילדי שלי בימי שישי לטבול עם סולם, וחשבנו לתרום לשם מזוזה כי הרבה טובלים שם והשאלה היא אם צריך לברך על המזוזה כי זה לא בור שלי

יאיר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

הנודע ביהודה כתב שלא קובעים מזוזה בפתח שהוא בארץ. ובנוסף אין קובעים מזוזה במקום בו מתרחצים עירומים.

יש להזהר מאד בטבילה בבורות, חמירא סכנתא מאיסורא. אם יש חשש סכנה עדיף להמנע מכך, או לנקוט אמצעים שיסירו אותה.

במקום מזוזה תתרמו מעקה.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן