יין במכות מצרים בהגדה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 28/03/17 13:36 א בניסן התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

כתוב בקש""ע סימן תעג - מגיד, כ: ""כשיאמר דם ואש ותמרות עשן, נוהגים לשפוך מעט מן הכוס עצמו [ולא על ידי טיבול אצבעו בכוס]. לתוך כוס שבור, וכן כשמזכיר המכות דצ""ך עד""ש באח""ב בכלל, ובפרט דם צפרדע וכו´, סך הכל ט""ז פעמים. ונוהגים לשופכו כולו, ואחר כך שוטפין הכוס ומוזגים אותו שנית. [פסח מעובין אות רסא. ילקו""י מועדים עמ´ שצו. חזון עובדיה הלכות פסח עמוד קנב]. ""

להלן שאלתי.

1. מאיזה כוס לשפוך את היין? סתם לקחת כוס חדשה ולמזוג אליה יין וממנה לשפוף לכוס אחרת שבורה? או שזה הכוס שאני משתמש בה לארבעה כוסות?

2. אם התשובה ל1 אינה הכוס של הארבעה כוסות שלי, מדוע נאמר ""ואחר כך שוטפין הכוס ומוזגים אותו שנית""? עבור מה צריך את הכוס הזו עם יין שוב?

תודה

תשובה

שלום

מהשאלה השנייה מובן ממילא, שכוונת המחבר לכוס שממנה שותים ארבע כוסות.