שמירת העיינים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 28/03/17 13:34 א בניסן התשעז

שאלה

שלום הרב,אני בן ארבע עשרה

לפני כמה דקות שלחתי לך שאלה על שמירת העיניים ויצר הרע(אם הרב יודע על מה אני מדבר)

וקשה לי ממש להפסיק ואני כבר רוצה לצאת מזה.

מה עליי לעשות כנער כדי להתחזק?

תשובה

שלום צדיק.

לא קיבלתי את השאלה הקודמת, אבל אני בהחלט מבין למה אתה מתכוון.

למה אני כותב צדיק? כי חז"ל אומרים בצורה ברורה, שמי שמתבייש באמת בעבירות שלו, ומי שאפילו רק מהרהר בתשובה, הוא נחשב לצדיק.

אין מה להתייאש כלל. כי אפילו אם חלילה אתה ממשיך ליפול, עצם הצער שלך על הנפילה, הבושה שלך על מה שקרה, והרצון הגדול שלך לצאת מזה, מעידים בצורה ברורה על מי אתה באמת, ואיזה יהלום יקר אתה.

אם היית באמת אדם שפל, המצב שלך לא היה מפריע לך.

למעשה, צריך קודם כל להקים גדרות שימנעו את האפשרות להיפגש עם התועבות - כלומר, לדאוג לסינון ברמה גבוהה במחשב, לדאוג שלא תהיה אפשרות לגלוש על אינטרנט של אחרים, לבטל את האינטרנט מהמכשיר הנייד, וכל מה שיכול להפיל.

מנגד, להוסיף קדושה. כלומר להוסיף בתפילות ובאמירת תהלים. ולמצוא את החלקים בתורה שמרוממים אותך. במיוחד אני ממליץ על הספרים - "אשיב ממצולות" של הרב יהושע שפירא. והחוברת "יוצר אור -על היצר והאור שבחיינו" של הרב ליאור לביא.

בנוסף, אם אתה מרגיש שאתה לא מצליח להתמודד לבד עם העניין, אני ממליץ לפנות לארגונים -

´עצת נפש´ - 02-6541899. בשיחת טלפון (בלי להזדהות) הם יוכלו להכווין גם לגורם מקצועי אם יש צורך.

´חברים מקשיבים´ - http://www.makshivim.org.il/. יש הרבה חומר בעניין.

בהצלחה רבה

ואל תשכח לרגע שאתה בן יקר ואהוב לפני ה´