hmr vrg

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 09/04/17 23:17 יג בניסן התשעז

שאלה

שלום הרב.אני נער בן 14.

כידוע בגילי היצר הרע מתחזק ואני בשבועות האחרונים נפלתי כמה פעמים בשמירת העיניים בעיקר באינטרנט.

אני כל פעם מתחרט ממש אבל עדיין "נופל" לאחר מספר ימים.

ומאוד קשה לי עם זה כי זה לא אופייני לי.

אני רוצה לדעת איך להתגבר על זה ולהתחזק באמונה ושמירת העיינים.

תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

ראשית יישר כח שנושא הקדושה מעסיק אותך וחשוב לך.

אחלק את התשובה לשניים:

הצעה מעשית :

א. היום שישנם אמצעים שיכולים לעזור בזה כגון טלפון מוגן ואינטרנט מוגן בבית ועל זה הדרך על מנת לסייע בהתמודדות הזו.

ב. תנסה כמה שפחות לבוא במגע עם האינטרנט שאתה לבד.

רוחנית:

החיים שלנו מלאים התמודדויות רוחניות בכל המישורים. יצר העריות הוא קשה ומזמן התמודדויות בכל גיל. ולכן אם נפלת תקום! אל תתייאש תנסה עוד פעם ועוד פעם לשמור על עצמך . תלמד ספרים העוסקים בנושא כגון "אשיב ממצולות" ועל זה הדרך. תתפלל לקב"ה יעזור לך להתגבר. עצה לי אליך אל תחשוב שאם נפלת בנזקי העריות אז אין דרך לתקן . יש ויש העולם היהודי שלנו מושתת על התשובה , שהקב"ה חפץ בה ובנו .המשך ללמוד תורה ולהתפלל . ובעזרת ה´ גם תצליח .

לסיום: "יצר הרע מתחזק" כנראה שאתה מתכוון בלי לשים לב שאתה נורמלי, ואכן אתה נורמלי הקב"ה נתן לנו התמודדויות ואיתם את הכוחות לעשות זאת.

בהצלחה !

כל טוב