אבקת חלבון- כשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/03/17 17:29 כח באדר התשעז

שאלה

ברשת נמכרות אבקות חלבון עבור מתאמנים.

אני רואה שיש אתרים שמוכרים גם אבקת חלבון כשרה (חלב ישראל)

האם אני יכולה לרכוש את האבקה היום , למכור אותה עם החמץ בפסח (אני לא יודעת אם היא מכילה חמץ או לא) ?

החשש שלי הוא מרכישה לאחר הפסח שאין לי אפשרות לבדוק אם האתרים מכרו את החמץ בפסח, ואז לא אוכל לרכוש לאחר הפסח.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

את יכולה לרכוש ולמכור עם החמץ, יש לדעת שיש אבקות עם תוספים שונים שבחלק מהם יכולים להיות בעיות הלכתיות, אבל אני דן לפי שאלתך בלבד שאת מקפידה על חלב ישראל ואת חוששת מתערובות חמץ, ועל כן את יכולה לעשות מכירת חמץ ובלבד שהאבקת חלבון כבר תהיה ברשותך בערב פסח.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ