נדר?

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 26/03/17 09:22 כח באדר התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב , לקחתי על עצמי לא לעשות דבר מסוים (לסיים את השיחה עם בן הזוג שלי לא אחרי 12 בלילה+- בערך כדי שהוא יקום בבוקר לתפילה ..) ולא זוכרת אם אמרתי בלי נדר , (לדעתי אמרתי אבל לא זוכרת, בכל מקרה לא אמרתי שאני נודרת , אלא אולי אמרתי שאני לוקחת על עצמי ) ואתמול היה איזה מצב שסוג של נעלבתי ממשהו קטן שהוא כתב ואז רציתי לדבר איתו בטלפון כדי להסדיר בע"ה את הענינים וזה גלש עד לרבע ל1 ... הפרתי נדר? זה נדר ? מה לעשות? אני ממש מודאגת מזה...... בבקשה אשמח לתשובה .. (קצת בעייתי לעשות הפרת נדר בפני 3 אם צריך )

תשובה

שלום

להשתדל לא לנדור אף פעם

כאן לא שייך להתיר נדר כי כבר עבר

וזה היה בשוגג

לכן תקבלי על עצמך לא לנדור ותמיד לומר בלי נדר וזה בע"ה יהיה מחילה על השוגג