אכילה במקום שאין תעודת כשרות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 28/03/17 22:31 א בניסן התשעז

שאלה

האם מותר לאכול במקום שהמוצרים כשרים אבל אין תעודת הכשר מכיוון שאומרים שזה מוסיף הרבה עלויות?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך דוד היקר

באופן עקרוני, אין אפשרות לאכול במקום שאין בו תעודת הכשר.

אמנם, ההכשר בהחלט מוסיף עלויות, אבל מצד שני ללא הכשר בסיסי, הרי שאין שום פיקוח על כך שהמוצרים הם אכן כשרים. כמובן, שאם המקום מוכר מוצרים סגורים אם חותמת כשרות עליהן ניתן לקנות אותם, אבל אם המוצרים אינם סגורים, אין לך כל דרך לוודא שאכן המוכר לא מרמה באיזה שהיא צורה.

לצערנו, לעיתים גם כאשר ישנה כשרות, הרי שהמוכר עלול לרמות אבל לפחות אנחנו צריכים לעשות השתדלות בסיסית ולדרוש מהמוכר תעודת כשרות

ברכה והצלחה

טוביה

tsbias1@gmail.com

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן