הכנסת כף חלבית לסיר בשרי חם עם תבשיל פרווה

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 22/03/17 10:04 כד באדר התשעז

שאלה

שלום לכבוד הרב,

בישלתי מרק פרווה בסיר בשרי שאינו בן יומו. לסיר המרק הרותח הכנסתי כף חלבית שכשעה לפני כן השתמשתי בה לבישול מאכל חלבי חם. יש לציין כי הכף כמובן הייתה נקייה בעת הכנסתה למרק הפרווה.

1. מה דין המרק (פרווה או חלבי)

2. מה דין הסיר

3. מה דין הכף.

לאחר מכן, כדי "לתקן" את הטעות הכנסתי שוב למרק הרותח מצקת בשרית שאינה בת יומה.

4. מה דין המצקת (שהרי הוכנסה למרק הרותח לאחר שהוכנסה אליו הכף החלבית.

יש לציין כי בכל האירועים הנ"ל, הסיר עמד על כירה חשמלית פועלת.

רוב תודות

מתן

תשובה

שלום וברכה,

הכל מותר.

***********-

להלן הרחבה:

1. המרק - נשאר פרווה, כיוון שבד"כ יש בו פי 60 מ´האיסור´ הבלוע בכף.

2. הסיר - אין בעיה, כיוון שהמרק נשאר פרווה.

3. הכף - אין בעיה, כיוון שהתבשיל לא היה בשרי.

4. מצקת - אין בעיה, כיוון שהתבשיל לא היה חלבי.

יש שיחמירו ´חומרא יתרה´ להחשיב את המאכל כחזקת חלבי ולא יאכלו לאכול עם בשר שמא לא היה בו פי 60 (ויסתמכו ע"פ יו"ד סימן צד ה רמ"א). אך מעיקר הדין, אין בעיה.

ברכה והצלחה

יוגב כהן

הר ברכה