שינוי שם

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 21/03/17 14:06 כג באדר התשעז

שאלה

שלום רב,

ברצוני לשאול לגביי שינוי שם.

נולדתי בשם הדר, ובגיל 16 שיניתי בתעודת הזהות שלי את השם להדרה, קרובת משפחה עשתה לי את שינוי השם בבית הכנסת ללא נוכחותי.

כמו כן, התחתנתי עם השם הדרה בכתובה. ברצוני לשאול, האם יש צורך לשנות את השם בכתובה ? זה עלול להשפיע על הזוגיות? והאם עליי לעשות שינוי שם בבית כנסת?

בנוסף,לגביי השם הדרה האם יש משמעות לשם בתנ״ך? או בקבלה?

תשובה

שלום וברכה,

לפי דברייך עשית כראוי: לשנות את השם בביהכ"ס + לשנות באופן רשמי בת.ז. לכן, אין צורך לשנות בכתובה שהרי ´הדרה´ זהו שמך היחיד והאמיתי שהיה עוד לפני שהתחתנת.

אציין, שאין הלכות מפורשות לשינוי השם, אלא קיימים מנהגים שונים בנושא, מקובל להכריז ´במי שברך´ בתורה. עדיף להיות נוכח בפרט אצל בן שעולה לתורה, אך אין זה מעכב כלל.

כעיקרון, השם ´הדרה´ עדיף יותר לבת מהשם ´הדר´ - כיוון שהשם הדר הוא בעל משמעות זכרית, ואילו לשם הדרה יש משמעות נקבית - ´הדר שלה´.

ברכה והצלחה

יוגב כהן

הר ברכה