עבודה ברשת מטבחים בחול המועד

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 20/03/17 12:54 כב באדר התשעז

שאלה

שלום,

אני עובדת בחנות מטבחים.

מלבד אני ועובדת נוספת- כל הצוות וההנהלה אינם דתיים.

בחול המועד פסח אנו נדרשות לעבוד כמו כולם, אך מכיוון שמכירת המטבחים לא נועדה לצורך המועד, והם מותקנים רק מספר חודשים מאוחר יותר, אני מניחה שזה אסור.

מצד שני, לבקש חופש לשתינו זה לא פשוט, לא יראו זאת בעין יפה ויתכן מאוד שלא יאשרו.

מה עלינו לעשות במצב כזה?

האם אסור לנו לעבוד בכל מחיר?

האם יש עבודה שכן נוכל לעשות- למשל לא לעסוק במכירה ממש אלא בשאר העניינים שמסביב (טלפונים, שרטוטים וכד´)

תודה מראש!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

זהו דבר האבד והפסד מרובה ולכן יש להתיר, אך תעשו כמה שפחות מלאכות האסורות במועד. זאת לאחר שאכן בררת ואין אפשרות להמנע מלעבוד שם מבלי סכנת פיטורין.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן