שם

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 19/03/17 22:30 כא באדר התשעז

שאלה

שלום שמי דניאל והכרתי בחורה שמאוד מצאה חן בעיני שקוראים לה גם דניאל האם כנחליט להקים בית בישראל תהיה איזשהוא בעיה מבחינת שמות דניאל לי ודניאל לבת זוגי מבחינת ההלכה האם כדאי להציע לה שתהיה בת זוגי אבקש את דעתך

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

המקור לחשש שהועלה בשאלה נמצא לכאורה בצוואת ר´ יהודה החסיד. אבל אם נעיין שם נמצא שבסעיף כ"ג כתוב:

"לא ישא אדם אשה ששמה כשם אמו, או שמו כשם חמיו..."

זהו החשש היחיד המופיע שם ולכן, ביחס לשאלתך, אין ממה לחשוש.

הערה שאינה מעניין השאלה: יש דיון גדול בין הפוסקים האם לחשוש לדברים הכתובים בצוואתו או לא ואין כאן המקום להאריך בנושא.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן